Baby- en kinderkleding was wijsheden

Baby- en kinderkleding was wijsheden

Informatie en bruikbare tips over het wassen van baby en kinderkleding.

OH NEEE EEN VLEK EN WAT NU? 


LEES SNEL VERDER!! 

Baby- en kinderkleding  kunnen gewassen worden op maximaal 40 graden. Net als andere kleding met printjes, blijven baby- en kinderkleding  het mooist als je ze “binnenste buiten” wast. De reden is dat kledingstukken tijdens het wassen tegen elkaar “schuren” en zo elkaar kleur afgeven. Zonde toch?

 

De kleuren blijven helemaal mooi als je ze met de witte/ lichte was mee wast, omdat dan de witte kleuren in het patroon niet uitlopen (tip). Dat klinkt spannend, maar werkt goed!

De kleertjes kunnen gewoon in de droger. Bij het strijken is het ook beter de kleertjes "binnenste buiten" te strijken.

 

 

En wat te doen met vlekken? Enkele tips vanuit onze eigen ervaring:

 

Melkvlekken

Kun je een nachtje laten weken in koud water met wat citroensap. Gebruik bij vlekken nooit warm water, want daarmee trekken de vlekken juist in de kleding;

Poepvlekken

Kun je het beste eerst uitspoelen met koud water. Als je niet meteen aan wassen toekomt, kun je de kleertjes in koud water laten weken, eventueel met een voorwasmiddel.

Wortelvlekken

Kun je het beste zo snel mogelijk uitspoelen met koud water en in de zon laten drogen. Je kunt deze trouwens ook na het uitspoelen meteen in de zon laten drogen.

 

Roodfruit vlekken (aardbei, bessen, etc)

Kun je deppen met scheerschuim, even laten intrekken en dan zoals gebruikelijk wassen.

 

Gras en moddervlekken

Kun je deppen met groene zeep, even laten intrekken en dan zoals gebruikelijk wassen.

 

  • Afgeven kleding: Was nieuwe artikelen de eerste keer apart. Merkt u dat een kledingstuk afgeeft, spoelt het dan direct in water met azijn.
  • Kauwgom: Leg het wasgoed plat neer en bedek de kauwgom met een paar ijsblokjes. Wacht een paar minuten tot de kauwgom hard geworden is, het zal gemakkelijk loslaten als u zachtjes krabt.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden